Nieuws

COVID-19 – subsidie social distancing maatregelen

Accountancy, Belasting

Om bedrijven met minder dan 50 werknemers en zelfstandigen bij te staan om de verspreiding van het COVID-19 virus op de werkplek te voorkomen, biedt de “ Assurance Maladie – Risques professionnels”  een subsidie aan genaamd « Prévention COVID ». Als u sinds 14 maart reeds investeringen heeft gedaan of u van plan bent om te investeren in beschermende middelen, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op een subsidie ​​van 50% van uw investering over het bedrag exclusief TVA.

 

VOORWAARDEN VOOR DE SUBSIDIE

 1. Alleen voor bedrijven met 1 tot 49 werknemers of voor zelfstandigen (zonder werknemers)
 2. Aankopen en gehuurde middelen die tussen 14 maart en 31 juli 2020 zijn/worden gedaan
 3. Subsidiebedrag:
  1. Bedrijven van 1 tot 49 werknemers: 50% van een minimaal geïnvesteerd bedrag van 1000 € exclusief TVA met een maximum van 5 000€ exclusief TVA
  2. Zelfstandigen (zonder werknemers en eenmanszaken) : 50% van een minimaal geïnvesteerd bedrag van 500 € exclusief TVA met een maximum van 5 000€ exclusief TVA
 4. Beschermende middelen en installaties die gefinancierd worden:
  1. Barrièremaatregelen voor social distancing (afgezien van artikelen voor eenmalig gebruik zoals plakband, verf, linten, plasticfolie, potloden, markers, etc.)
 1. Apparatuur om een werkplek te isoleren van contact met klanten of publiek zoals: installatie van glas, plexiglas, scheidingswanden, dekzeilen, vaste of mobiele schermen.
 2. Uitrusting voor wachtrijen, palen en roosters, verwijderbare barrières, bijbehorende koorden en riemen, etc.
 • Extra en tijdelijke lokalen om afstanden te respecteren: installatie + verwijdering en 4 maanden huur.
 1. Maatregelen om visueel te communiceren: schermen, tafels, posters.
  1. Hygiënische en schoonmaak maatregelen
 1. Vaste sanitaire voorzieningen voor handen wassen en voor douchen (voor douches: geïnstalleerde apparatuur + loodgieterswerk noodzakelijk voor de installatie)
 2. Tijdelijke extra sanitaire voorzieningen zoals toiletten/ wastafels / douches (installatie + verwijdering en 4 maanden huur)

 

Maskers, hydro-alcoholische gels en vizieren worden alleen gefinancierd als het bedrijf ook heeft geïnvesteerd in ten minste één van de bovengenoemde hygiënische- en sociale distancing maatregelen. Handschoenen en doekjes kunnen niet meegenomen worden in de financiering.

 

HOE DE SUBSIDIE AAN TE VRAGEN

 1. Download 1 van de twee formulieren (welke van toepassing is: 1 tot 49 werknemers /zelfstandigen) op de website : https://www.ameli.fr/roubaix-tourcoing/entreprise/covid-19/une-subvention-pour-aider-les-tpe-pme-prevenir-le-covid-19-au-travail
 2. Stuur het formulier, bij voorkeur per e-mail voor 31/12/2020, met de in het formulier gevraagde facturen/documenten naar uw regionale kantoor (Carsat, Cramif of CGSS).

Na ontvangst en verificatie van de facturen en de aanvraag wordt uw subsidie ​​door het regiokantoor in één keer aan u uitbetaald.